Mandulás-marcipános grízfelfújt narancsos birsalmával
avagy a tejbepapi reinkarnálódik.
Íme néhány példa:
Grízes süti
Nektarinos-málnás grízes süti
Narancskaramelles grízes süti
Cseresznyés-csokis luxus desszert
Tejbegrízes rétes
Grízdesszert karamelles almával, mandulával és friss ananásszal
A hétvégi “gyorsdesszert” kategória egy újabb tagja. Tényleg 10 perc alatt össze lehet rakni, aztán irány a sütő.:-)
Hozzávalók:
10 dkg őrölt mandula
1 vaníliarúd kikapart magjai
7 dl tej
12 dkg búzadara
8 dkg marcipán
4 tojás
1 citrom reszelt héja
csipet só
5 dkg barna nádcukor
Narancsos birsalma
3 narancs leve
2 birsalma
2 ek barna nádcukor
6 ek Campari
A tejet a vaníliamagokkal felfőzöm. Hozzáadom az őrölt mandulát és a grízt és még egyszer felforralom, majd a lángról félrehúzva hagyom, hogy a gríz megduzzadjon. A marcipánt a grízbe reszelem és hozzákeverem a citromhéjat is. A tojásokat szétválasztom és a sárgáját egyesével a masszához adom, majd a fehérjét a csipet sóval felverem. A végén kanalanként hozzáadom a cukrot és a fényes, kemény habot a végén kanalanként a masszához adom.
Egy tűzálló tálat kivajazok, cukorral megszórom, majd belesimítom a felfújt tésztáját és 180 fokon 45 fokon sütöm.
A narancsok levét kifacsarom, hozzáadom a cukrot és a Camparit és felforralom. A birsekből kiszedem a magházukat, majd a narancsszirupban megfőzöm.
A felfújttal tálalom.
essen und trinken 2009/11