Grillköretek 6: Pestos csicseriborsó saláta
Amióta felfedeztem magamnak a konzerv kivitelű csicseriborsót, jóval többször készítek. És annyi minden varázsolható belőle, hogy csak! Most éppen saláta alkotórésze lett. És hogy miért és mire jó ill. hogyan lehet felhasználni, erről már szóltam korábban e helyen. Grillhúsok mellé szuperül passzolt, nem volt hivalkodó, szépen összesimultak az ízek.
Hozzávalók:
1 doboz (40 dkg) csicseriborsó
2 szál újhagyma
koktélparadicsom
2 tk medvehagyma-rukkola pesto (felesben rukkolával, turbózva a fenyőmag mellett pisztáciával)
3 ek limelé
2 cs mozzarella
1 ek fehér balzsamecet
olívaolaj
Az öntethez a fehér balzsamecetet, a pestot, a lime levét és az olívaolajat összeturmixolom. AZ újhagymát felkarikázom, a mozzarellát felkockázom, a koktélparadicsomokat negyedekre szelem. Ráborítom az öntetet, összekeverem és hűvös helyen legalább 1 órán keresztül érlelem.
További grillköretek:
Spárga-burgonya-paradicsom saláta
Tabbouleh és cukkinis bulgursaláta lime-mal,
Rozmaringos-fokhagymás kukorica és töltött cukkini,
Kecskesajtos-cukkinis gomba és a jolly joker cukkinis köretem,
Raita és sült cékla.
Forrás: Lecker 09/05