Keresés a blogon

Grillköretek 3:
Kecskesajtos-cukkinis gomba és a jolly jokerem

Jul 9th, 2008 by Ízbolygó | 0

Ezet csak tényleg azért, hogy egy helyen legyenek. A kecskesajtos-cukkinis gomba alapja korábban már szerepelt a blogon, azonban kicsit átdolgoztam/könnyítettem rajta.
Íme ilyen lett:

Hozzávalók:
6 db óriás csiperke
3 db cukkini
2 fej hagyma
6 db koktélparadicsom
1,5 dl rozé
rozmaring
kecskesajt

frissen őrölt bors

A hagymát nagyon apróra vágjuk és olivaolajon megpirítjuk. A cukkiniket a nagylyukú reszelőn lereszelem, majd a hagymára dobom a gombák apróra vágott tönkjével és a rozéval együtt és sózom, borsozom. Amikor megrokkant, hozzáadom a félbevágott koktélparadicsomokat és az apróra vágott rozmaringot. Még 5 perc és kész. A gombákat megtöltöm a cukkinis masszával, majd kivajazott sütőtálba teszem és mindegyik gomba tetejére egy szelet kecskesajtot teszek. 200 fokon pirosodásig sütöm.

A jolly joker cukkinis köretem pedig korábban már szerepelt itt, de a cukkinis grillköret kategória egyik győztese nálunk.

Hozzávalók:
6 kisebb cukkini
10 dkg bacon
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
2 dl tejszín
10 szál kakukkfű
10 dkg scarmoza vagy mozzarella reszelve

A cukkiniket az uborkagyalun lereszelem. A vöröshagymát finomra aprítom és kevés olivaolajon üvegesre párolom, majd rádobom a cukkini karikákat és lefedve párolom 5 percig. Utána fedő le, a kakukkfű levélkéit belecsípkedem, frissen őrölt borssal ízesítem és a fokhagymát belereszelem. Felöntöm a tejszínnel és 10 percig főzöm. A reszelt sajtot a végén hozzáadom és felolvasztom benne. A bacont 3-4 cm széles szeletekre vágom és egy másik serpenyőben pirosra sütöm, majd a kész cukkinivel összekeverem.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007