Az egyik jolly joker grill-köretem
Ez a köret számomra már a nyarat idézi, ugyanis gyakran készítem köretként grillezéshez vagy az ún. “tárcsás” húsokhoz! A cukkini-kakukkfű kombináció egyébként is nagy kedvenc:-)
A mostani igazán emlékezetes maradt, ugyanis a mosogatás után az elpakolásnál az uborkagyaluval (TW) jól elvágtam az ujjamat, úgyhogy az éjszaka egy részét a közeli kórház sebészeti ambulanciáján töltöttem, ahol megállapítottam, hogy egy kis emberséggel látványos javulás volna elérhető a magyar egészségügyben…:-((((( Rájöttem, burokban élek. Hihetetlen mit művel a fehér köpenyesek. Sehol egy tájékoztató a betegfelvétel módjáról, ha kérdezel, leugatnak, ha bejutsz szintén… Pedig nem is volt tömeg, ami esetleg fáradtsággal társult arroganciát válthatott volna ki a doktorurakból, akik még a fiatalok, harmincas éveiket tapossák…
Hozzávalók:
6 kisebb cukkini
10 dkg bacon
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
2 dl tejszín
10 szál kakukkfű
10 dkg scarmoza vagy mozzarella reszelve
A cukkiniket az uborkagyalun lereszelem. A vöröshagymát finomra aprítom és kevés olivaolajon üvegesre párolom, majd rádobom a cukkini karikákat és lefedve párolom 5 percig. Utána fedő le, a kakukkfű levélkéit belecsípkedem, frissen őrölt borssal ízesítem és a fokhagymát belereszelem. Felöntöm a tejszínnel és 10 percig főzöm. A reszelt sajtot a végén hozzáadom és felolvasztom benne. A bacont 3-4 cm széles szeletekre vágom és egy másik serpenyőben pirosra sütöm, majd a kész cukkinivel összekeverem.
Viszonylag rosszul fotózható téma, azért remélem, lesz aki kipróbálja, mert igazán finom!