Keresés a blogon

Grillköretek 2:
Rozmaringos-fokhagymás kukorica és töltött cukkini

Jul 8th, 2008 by Ízbolygó | 0

A kukorica, mint köret nem nagy újdonság, azonban ebben a formában most fedeztük fel magunknak. A korábbi években is grilleztünk friss tejes kukoricát, de soha nem volt az igazi. Mostanra kidolgoztuk azt a kukoricakészítési eljárást, amellyel a végén szuperfinom és roppanós lesz a kukoricánk!

Hozzávalók:
kukorica
vaj
fokhagyma
fűszernövény: rozmaring vagy kakukkfű (esetleg mindkettő), lehet chilivel is

A kukoricákat kibontom a héjából. Szobahőmérsékletű vajba belereszelem a fokhagymákat (10 dkg vajhoz 3-4 gerezd), majd ezzel a vajjal bekenem a kukoricákat, megszórom az aprított fűszernövénnyel és alufóliába csomagolva 210 fokos sütőbe teszem nagyjából 20 percre. Ha letelt az idő, kicsomagolom a fóliából és a pirosodásig grillezem. Finoman sózva tálalom.

Hozzávalók:
3-4 cukkini
1-2 cs bivaly mozzarella (eredetileg kecskesajt)
koktélparadicsom
olasz fűszerkeverék (bazsalikom, oregano, zsálya, kakukkfű 1:1 arányban)

frissen őrölt bors

A cukkiniket megmosom, végeiket levágom és úgy metszem be két helyen hosszában, hogy ne essenek szét. Egy alufóliát kiterítek, vékonyan megkenem olivaolajjal, majd erre fektetem egyesével a cukkiniket. A hasadékokat besózom, finoman borsozom és az egyik hasadékba a szeletekre vágott mozzarellát, a másikba az elfelezett koktélparadicsomokat teszem. Cukkininként 2 ek olivaolajjal és 2 tk olasz fűszerrel megszórom. Az alufóliát összecsomagolom és a grillen vagy 200 fokos sütőben megsütöm.

Forrás: Viva! 2008/7

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007