Trónfosztás
A cobbler jött-látott és tejespitét porba taszított. Nem állítom, hogy többször nem készítek, de most a cobbler az ász. Phzs anno értekezett cobbler-crumble ügyekben, melyek lényege, hogy alul a gyümölcs rajta a tésztakéreg.
Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
1,5 csapott tk sütőpor
12 ek tejszín
12 ek olaj
1 ek fahéj
50 dkg szilva
Sütőt előmelegítem 175 fokra, mert gyorsan elkészülök. A szilvákat megmosom, félbevágom, kimagzom és kivajazott 25 cmes piteformába fektetetm őket. Fahéjjal megszórom. A tojásokat a cukorral sűrű, haos, fehér krémmé verem nagyjából 4-5 perc alatt. A sütőport elkeverem a lisztben és a keményítő elegyében, majd a tojásos krémhez adom. Hozzákeverem a tejszínt és az olajat is. A gyümölcsre öntöm és 20 percig fólia nélkül, a maradék 30 percben letakarva sütöm.
Korábban már körtés-almás cobbler készült.
Tejespiték:
Cseresznyével és meggyel
Eperrel, balzsamecettel
Lecker 2008/9