Keresés a blogon

Körtés-almás cobbler

Oct 24th, 2007 by Ízbolygó | 0

Barátnős délutánra szántam, tea, kávé és csevej mellé. Mindegyik összejött. Jól éreztük magunkat, a délutánhoz a cobbler is hozzájárult! Egyszerű, mint egy muffin, de sokkal többet ad, mint egy muffin. Mindenkinek szeretettel ajánlom, ha az idő kevés, de mégis szeretnénk valami “házit”, valami home-made nasst adni!

Hozzávalók:
2 nagy körte
1 nagy alma
5 dkg barna cukor
1 fél citrom leve és az egész héja
10 dkg szeletelt mandula
1 tk. vaníilia aroma
1 ek. étkezési keményítő
A tészta:
20 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
2 dl natúr joghurt

Az almát és a körtéket kimagozom és kisebb kockákra vágom, a fél citrom levével meglocsolom. A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítom. A gyümölcsökre rászórom a keményítőt, a barna cukrot, valamint a citrom héját és a pirított mandula felét. A mandula másik felét apróra darálom, hozzákeverem a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, valamint a hideg vajat. Késbetétes robottal vagy kézzel morzsásra dolgozom és hozzáadom a joghurtot. Kivajazom a cobbler céljára kiszemelt sütőtálat, aztán beleteszem a gyümölcsöt és a ragacsos tésztát hanyagul rádobálom. 35 perc alatt 200 fokon megsütöm. Önmagában is igen finom, azonban lehet fokozni tejszínhabbal, vanília fagyival…

Eredetileg ez egy Stahl recept, valamelyik régi Nők Lapjában jelent meg. Pár dolgoban változtattam rajta (gyümölcs, cukor mennyisége, citrom, etc.)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007