“Borhozételt” receptverseny – eredmények
Április 20-án lezárult a Heimann Családi Birtok 250 éves évfordulója alkalmából meghirdetett “Borhozételt” receptverseny. Ahogy arról korábban hírt adtam 81 fő 173 receptje közül választotta ki a zsűri előbb a TOP 12-őt, majd TOP 13-36 helyezetteket. A kiválasztás a receptek számossága és magas színvonala miatt igen kemény munka volt a 6 tagú zsűri számára.
Íme az eredmények:
TOP 12
Brebovszky Ferenc, Deli Zsolt, Brebovszkyné Csík Ágnes, Brebovszky András: Dámszarvas kocsonya zöldségpürével, sokmagos pirítóssal (Fuchsli)
Futó Tamás: Rakott mangalica fej- és csülökhús céklatartárral, házi tormával (Kadarka)
Golubeff Lóránt: Konfitált kacsacomb hagymalekvárral (Merlot)
Gyepesné Gabriella: Vöröslencse „koktél” bacon chips-el, házi kolbász kockákkal (Kadarka)
Gyepesné Gabriella: Drob de miel, azaz báránysajt (Syrah)
Horváth Szilárd: Gidacomb puliszkás kucsmagombával és reszelt káposztalekvárral (Cervaes)
Kovács Zsolt: Meleg mákpuding sült rétestésztán, keserű csokoládés cukrozott mentalevéllel (Stílusgyakorlat)
Köntzey Mercedes: Narancsos túróval töltött ravioli vanília mártással (Viona)
Martinák Ottó: Marha uszály Heimann Fuchsliban főzve (Fuchsli)
Molnár László: Sült kacsamell árpagyöngye risottoval, cigánymeggy chutneyval (Cervaes)
S.Pápa Petra: Konfitált házinyúl comb sáfrányos mangó kompóttal és roppanós cukorborsóval (Viona)
Sárközi Ákos: Grillezett hátszín sáfrányos körtepürével, fűszeres zsályával (Cervaes)
Vomberg Frigyes Lazacszelet paradicsomos eperrel, csicsókával (Fuchsli)
Vrábel Krisztina: Kacsamájtrüffel karamellizált sárgabarackkal (Viona)
Vrábel Krisztina: Töltött lebbencs paprikakrémmel (Kadarka)
TOP 13-36
Adorjányi Mariusz: Céklalében marinált, serpenyőben sült sertésszűz polenta-ágyon, Grillezett és fóliában sült lilahagyma és csicsókapüré (Kékfrankos)
Balla Ágnes: Halslambuc (Kadarka)
Barna Ádám és Jenei Péter: Lucskoskáposztában főtt sertéspofa (Fuchsli)
Bartalinyi Stella: Rozé barackos sorbet (Fuchsli)
dibbuk: Cervus cheesecake (Cervus törkölypálinka)
Fodor Sándor: Házinyúl gerincfilé sárgarépás nudlival, petrezselyemmártással (Viona)
Gastro Artist Pécsi Férfi Főzőegylet: Kecske pörkölt joghurtos, medvehagymás orsótésztával (Kadarka)
Gloviczki Ákos: Grillezett fokhagymás kecskegomolya málnaecetes salátával (Fuchsli)
Kapalló Gergely: „Róka fogta kacsa” avagy rókagombás vadkacsamell spenótos tésztával (Stílusgyakorlat)
Koren István: Hízott kacsamáj rozmaringnyárson, medvehagymás puliszkával (Cervaes)
Kugler Tamás és Győrffy Zoltán: Kékkagylós-zöldspárgás rizottó (Viona)
Lehr András: Töltött karalábé kis borjúraguval sóskalevéllel (Kadarka)
Nagy Róbert: Csokimalőr (Cabernet Franc)
Pálinkás Gábor: Fehérbors kéregben sült bélszín vargányás tarhonyával (Pinot Noir)
Pollok László: Kacsa töltve (Kadarka)
Rajczi Tamás: Hosszan sült angolna gyűrűk citrusos zöldborsó pürével (Viona)
Rethling György: Borókás pácban parfümirozott bélszinsteak áfonyaszufléval, Merlot redukcióval (Merlot)
Szabó Gergő: Magyaros lasagne-fantázia avagy rakott paprikás csirke (Kadarka)
Szigeti Piroska: Polip paradicsomos-vörösboros mártásban (Idei)
Szkladányi András: Tőkehal tekercs tejszínes mángold ágyon, fehérboros mártással (Viona)
Szőke Zoltán és Sztancsik Erika: Szilvás-fügés házinyúl (Merlot)
Taba Erika: Viona gondolat (Viona)
Tátray Márton és Patocskai Anna Tünde: Hajdinakása aszalt szilvával (Idei)
Wimmer Szabolcs: Füstölt báránynyelv tormakrém levessel (Fuchsli)
Külön öröm számomra, hogy a (mint később kiderült nem 7, hanem) 8 blogger 21 receptje közül 5 is bekerült a TOP 12-be ill, további 4 blogger receptje a TOP 13-36 közé!
És még egy kis statisztika a borok tekintetében:
A Vionához 49,
Fuchslihoz 32,
Kadarkához 22,
Merlot-hoz 20,
Cervaes cuvéehez 12,
Kékfrankoshoz 10,
Stílusgyakorlathoz 8,
a Syrah-hoz és az Ideihez 5-5 recept készült,
míg a Pinot Noir 4,
a Cabernet Franc 3,
a Cervaes törköly 2
és a hozzánk kötődő Kerkaborum Furmint 1 receptet ihletett.
A “Borhozételt” zsűri és a Heimann csapat nevében a további alkotó munkához sok sikert kívánunk, és köszönjük a sok kiváló ötletet, kedvességet, amit a pályázók eljuttattak hozzánk!