Túrós leveles (édes is, meg sós is)
A szilveszteri főzésről maradt meg két csomag leveles tészta, meg egy rakat túró, ami a palacsintába került volna eredetileg. (A túrósba, nem a rakottba:-)) A lényeg, hogy ezek vártak hasznosításra. Feldobtam itthon az ötletet, mi lenne, ha kapros-túrós lenne? Pöttyöm nam rajong a sósért, PöttyApa pedig kifejezetten az édeset kívánta. Azért készült, egy kevés kapros-túrós is…. aztán meg megkaptam, hogy kerülhetett volna bele a kapor mellé egy kevés bacon is:-)
Túrós leveles, az édes
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta
25 dkg túró
2 dl mazsola
3 ek tejföl
1 ek zsemlemorzsa
csipet só
1 tojás
2 ek barna cukor
A leveles tésztából háromszögeket vágok ki. Mindegyik háromszög szélesebb oldalára teszek 1 evőkanálnyi túró-tölteléket, majd a hosszabbik oldaltól kezdve feltekerem. Sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem és 180 fokon nagyjából 15 – 20 perc alatt megsütöm.
Túrós leveles, a kapros-túrós
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta
25 dkg túró
1 kk só
2 csomag kapor
3 ek tejföl
1 ek zsemlemorzsa
A leveles tésztát négyzetekre vágom, majd a négyzetek közepébe 1 evőkanálnyi túró tölteléket halmozok. A csúcskeit összecsippentem a tetején és máris kész a batyu. Sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem és 180 fokon nagyjából 15 – 20 perc alatt megsütöm.