Tisztára, mint a Sport szelet!
(gesztenyés-csokis süti rumos meggyel)
Az új év, új élet fogadalmat részemről tartom, ami a mozgást illeti, úgyhogy (néhanapján) bátran nyomok az arcomba ilyen-olyan töményebb sütit is.
És, aki fogyózik, az most innen ne nagyon olvassa tovább!
Ez egy igen komoly darab… már amikor a receptet olvastam, gondoltam rá, hogy valamivel lazítani kellene a masszát. Aztán mivel ez is késői órán készült, valahogy elmaradt. Próbáltam créme fraiche-sel, de annak a savanyúsága nem ellenpontozta megfelelően masszív gesztenyés-csokis ízt, így nekiláttam rumos meggyet készíteni hozzá. (Vaslábasba meggyet beöntöm, megforralom, majd egy kis rumot öntök bele, rottyan egyet és kész). Ezzel az ISTENI kategóriába emelkedett. Az íze, mint a Sport szelet…csak sokkal jobb!
LEGKÖZELEBB már a masszába bele fogom keverni a a korábban alkoholban megmártózott meggyeket és úgy is kipróbálom!
Hozzávalók:
2 cs. gesztenyemassza (arany színű, Ledo)
17,5 dkg puha vaj
30 dkg étcsoki (70%os Lindt)
4 ek rum
2 ek lime lé
A csokit felolvasztom és a többi hozzávalóval robotgéppel elkeverem. A formát fóliával kibélelem és belesimítom a masszát, jól bele is nyomkodom és hézagmentes legyen. (itt lehet variálni a meggyel)
Nigella falatozójából származó recept (a meggy és a lime lé nélkül).