Stroganoff húsgolyók makarónival
A Stroganoff-ról már értekeztem anno a blogon. Szeretem ezt a kicsit savanykás, mustáros, paradicsomos ízhatást. Most tésztával próbáltuk, húsgolyóbis formában.
(Remélem, Dokinak is tetszeni fog, már csak a forma miatt!:-))
1 doboz Barilla Maccheroni
75dkg darált marhahús
30 dkg gomba
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
pirospaprika
2 ek sűrített paradicsom
3 tk dijoni mustár
2 dl vörösbor
2 dl marhahúsleves
3 dl tejföl
2 ek kapribogyó
6 kisebb savanyú uborka apróra vágva
petrezselyem
parmezán sajt
só
frissen őrölt bors
A marhahúst összegyúrom a reszelt fokhagymával, sóval, borssal ízesítem (legközelebb egy kis tejben áztatott zsemlét is csempészek bele!), majd falatnyi golyókat gyártok a masszából. A lisztet összekeverem az őrölt paprikával, majd a golyókat meghempergetem benne és forró olaj és vaj keverékében kisütöm őket. A visszamaradt zsiradékban (de a masszát előző nap is el lehet készíteni!) az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, majd rádobom a felaprított gombát és azzal is párolom egy kicsit. A sűrített paradicsomot, a mustárt, a bort, a marhahúslevest, a babérlevelet, a kapribogyót és az uborkát hozzáadom és jól megrotyogtatom, úgy egy fél órát. Ezt követően teszem bele a tejfölt, sózom, borsozom és citrom levével ízesítem, majd a legvégén belekeverem a húsombócokat. A tésztát 7 perc alatt kifőzöm és a húsgombócokkal, valamint reszelt parmezánnal tálalom.
Az eredeti recept a Nagy Tészta Könyvből származik, kapribogyó, uborka és babérlevél nélkül.