Sósat, sósat! (jó ropogósat)
Barátnős csevejre készültek ezek a helyes csigák, közben futott a “maradékmentés”, mivel elutazunk. Kéksajt, Gambozola, rozmaring, körte, tejföl, olivabogyó, ezek voltak a főszereplők. Gyakorlatilag a múltkori olivás-parmezános csigák és a körtés-kecskesajtos rétes keresztezésével jött létre, mivel -ahogy írtam-ezek voltak otthon.
Hozzávalók:
2 cs. Tante Fanny leveles tészta
10 dkg kéksajt
pár kanál tejföl
rozmaring
fekete olivabogyó apróra vágva
só
frissen őrölt bors
*
10 dkg Gambozola
1 körte apróra vágva
kevés Philadelphia sajtkrém
frissen őrölt bors
fekete oliva
Egyik: a Tante Fanny tésztát kiterkerem, megkenem felvert tojással, majd a kéksajtot tejföllel kikeverem, sózom, borsozom és apróra vágott rozmaringgal és olivabogyóval megszórom. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerem, majd 1,5 cm-es darabokat vágok le belőle és csigákat készítek. Sütőpapírral bélelt sütőlapra ültetem őket, felvert tojással megkenem, majd 200 fokon 13 perc alatt megsütöm őket.
Másik: a Tante Fanny tésztát kiterkerem, megkenem felvert tojással, aztán Philadelphia sajtkrémmel is. A Gambozolából vékony szeleteket vágok és a tésztára fektetem, eztán megszórom a körtével és az olivabogyóval. Sózom, borsozom. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerem, majd 1,5 cm-es darabokat vágok le belőle és csigákat készítek. Sütőpapírral bélelt sütőlapra ültetem őket, felvert tojással megkenem, majd 200 fokon 13 perc alatt megsütöm őket.