S.O.S leves – cukkiniből
Ez megint egy krémleves. Semmi nagy durranás nincs benne, azonban a friss kecskesajt “belegolyózva” hatalmasat lendít rajta! Már korábban is vettem egyszer-kétszer a rians cég termékét, de ez a friss kecskesajt überel mindent! Érdemes egyébként megnézni a cég webodalát is! Családi vállalkozás persze, hiszen figyelnek a részletekre is. A site friss, üde, játékos, mindemellett jól áttekinthető. És tök jó zene szól! Egyszer nagyon-nagyon régen írtam már az ipari crème brûlèe-jükről is. Mert egyébként az is finom.
Hozzávalók:
4 saláta cukkini
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 (petrezselyem)gyökér
marék friss kakukkfű
só
frissen őrölt bors
1 citrom leve és héja
kevés tejszín
kecskesajt
A hagymát megpucolom, apró kockákra vágom, olívaolajon megfonnyasztom. Hozzáadom a megpucolt, vékonyan felkarikázott gyökeret és kicsit párolom. Mehet bele a cukkini is. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom, borsozom, belereszelem a fokhagymát, belemorzsolom a kakukkfű levélkéit, majd a zöldségeket puhára főzöm. Leturmixolom, a citromhéjat belereszelem, a levet belefacsarom, kevés tejszínnel lágyítom. Forrón tálalom frissen őrölt borssal megszórva a belegolyózott friss kecskesajttal. Pár szelet friss kenyérrel isteni!