“Rokfótosz” cékla
A sült cékla isteni kecskesajttal, de jófajta rokforttal sem akármi, kérem szépen! Pöttyöm, aki egyébként is nagy cékla fan (sütve, főve egyre megy nála!) úgy lapátolta befelé, hogy komolyan aggódni kezdtem, hogy rosszul lesz…
A citrom és a balzsamecet kellemesen kiegészítette a céklát és a rokfortot is. Grillcsirke mellé lapátoltuk.
Hozzávalók:
cékla
jófajta (!) rokfort
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
balzsamecet
A céklagumókat ha földesek megmosom és leszárítom, ha nem ezt a lépést megspórolom. A gumókat külön-külön alufóliába csomagolom és löttyintek rájuk gumónként 1 ek. olivaolajat, megszórom sóval illetve 1 ek. balzsamecettel. A tasakokat összezárom és így sütöm bő egy órát 200 fokon. Amikor kész, a céklát héjától megfosztom és ízesítem sóval, olívaolajjal, balzsamecettel. A rokforttal és a citrom levével összeforgatom és mehet rá még egy pici balzsamecet is.