Keresés a blogon

Pezsgős burgonyakrémleves garnélával

Feb 6th, 2008 by Ízbolygó | 0

Korábban már készítettem burgonyakrémlevest. Az a fajsúlyosabb változat, pirított kolbásszal. Piros leves:-) Ez egy könnyedebb, megkockáztatom elegánsabb verzió. Akár a legutóbbi VKF!en is indulhatott volna.

Hozzávalók:
75 dkg burgonya
1 hagyma
1 közepes répa
2 dl tejföl
4 gerezd fokhagyma
20 dkg garnéla

frissen őrölt bors
1 babérlevél
2,5 dl pezsgő (vagy fehérbor)
2 ek fehérborecet
1 dl fehérbor

A hagymát felaprítom, a burgonyákat és a répát meghámozom és felkockázom. Vajat olvasztok és a hagymát üvegesre párolom rajta, a burgonyát és a répát rádobom, pár percig lefedve párolom, majd felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózom, borsozom, beledobom a babérlevelet. Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítem. Beleöntöm a pezsgőt, a fehérborecetet ill. állítok az ízeken (só, bors). MÉg 5 percig rotyogtatom és kész is van.

Olivaolajat melegítek, a fokhagymákat rádobom, majd a rákokat is. A borral felöntöm, mire a bor szúrós illata elillan, készen is vannak a rákocskák.

Az ötletet a Lecker magazin január-februári számából merítettem, majd átdologztam szám íze szerint.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007