Keresés a blogon

Paradicsomos-zöldborsós egytál

Feb 23rd, 2009 by Ízbolygó | 0

Zsuzsa a XII-ik VigyázzKézzFőzz forduló háziasszonya egytálételeket várt a gasztrobloggerektől. Már akkor bevallottam, nálunk nem nagyon fut ez a típusú kaja. Azóta viszont rájöttem: az egytálétel a rohanó világban élők igaz barátja. Egytál készítésre alkalmas a római tál is, de ha éppen nincs időnk, akkor azért vannak egyszerűbb kivitelű ételek is. Sokféleképpen variálhatóak, a kamra/hűtő tartalma nagyban befolyásolja a végeredményt:-) A címben szereplő egytálat először furcsán nézegették a családtagok, aztán az első falat után mind gyorsabban lapátolták:-)

Hozzávalók:
5 dkg bacon
2 burgonya
30 dkg darált hús

frissen őrölt bors
garam masala
1 póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 ág rozmaring
1 üveg darabolt paradicsom konzerv (Mutti polpa)
2 dl vörösbor
20 dkg fagyott zöldborsó
parmezán

A burgonyát megpucolom, felkockázom, és félkeményre főzöm. A szalonnát felcsíkozom, és zsírjára sütöm, majd a “normál” hagymát és a fokhagymát megdinsztelem a szalonnazsíron, majd a darált húshoz adom. Sózom, borsozom, kevés garam masalával bolondítom, esetleg 1-2 evőkanál zsemlemorzsával rögzítem. A pórét vékonyan felkarikázom, majd nyakon öntöm a paradicsommal és a borral, sózom, frissen őrölt borsot őrlök rá, és beforralom. Ha már sűrűsödik, mehet bele a rozmaring, a borsó és a krumpli. A darált húsból kis golyókat formázok, és egy másik serpenyőben kevés olívaolajon körbepirítom. Ha kész, a paradicsomos részhez adom. Tálaláskor parmezánforgácsokat szórok rá. Friss, fehér kenyérrel, bagettel mennyei. És tunkolni ér!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007