Mozzarella tornyok
A capreseből már készült poharas verzió, most azonban tornyot építettem belőle. Lett belőle hipp-hopp látványos előétel. Emigyen:
Hozzávalók (4 fő):
5 cs mozzarella
8 dkg aszalt paradicsom
pár ek mascarpone
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
10 bazsalikom levél
1 marék fenyőmag
A fenyőmagot száraz serpenyőben kicsit megpirítom. Egy mozzarellát aprítógépbe teszek pár ek mascarponéval és pépesre dolgozom. Hozzáadom a bazsalikomot, az aszalt paradicsomot és ezt éppen csak hagyom, hogy aprítsa. Nem kell pépesre dolgozni. A fenyőmag 3/4-ét szintén belekeverem. Olívaolajjal meglocsolom, sóval, borssal ízesítem. A többi mozzarellát felkarikázom, majd tányérra rétegezem a masszával (mozzarella-massza-mozzarella-massza-mozzarella) Felülre és alulra is mozzarella szelet kerüljön. A maradék fenyőmaggal megszórom, bazsalikommal díszítem és olívával és balzsamecettel finoman meglocsolom.
Forrás: Lecker 2009/12