Caprese – egészen másként
Az Olaszhonból startolt ételek közül jópár igazán komoly nemzetközi karriert mondhat magáénak. Ilyen a pizza és a caprese (nem kápréze, hanem kápríze!) is. Persze a világhírnek vannak árnyoldalai is, mint pl. a gumiszerű mozzarella és a seízű paradicsom házasságából létrejött torzulmány… Lényegében az általam bemutatásra kerülő “poharas készítmény” is egy caprese, azonban egészen újszerűen megoldással.
Hozzávalók:
3 bivalymozzarella
6 paradicsom
szuper olivaolaj
pár levél bazsalikom
só
frissen őrölt tarkabors
A mozzarellát leturmixolom egy-két ek olivaolajjal, csipet sóval, majd poharakba kanalazom és hűtőbe teszem. Tálalás előtt a paradicsomokat megmosom és leturmixolom 2 ek olivaolajjal, sóval és frissen őrölt borssal. Ha kész, szitán átszűröm és a sajtok tetejére adagolom. Megszórom egy kevés olivaolajjal és vagy egész bazsalikommal vagy aprítottal megszórom és így tálalom. Még pár szelet jó kenyér, esetleg néhány csepp jófajta balzsamecet… no és ott a mennyország!
Az ötletre a Pompás falatok c. könyvben bukkantam, igaz kecskesajttal:-)