Magdi nagyi pogija
N barátnőm anyukája Magdi nagyi, aki igen vagány nagyiként bejárta már a világ minden sarkát, éppen a Sarkokat kivéve. Tőle származik a recept. A mindentvivő túrós pogihoz hasonlóan hűtőben kell pihentetni és a tészta akár egy hétig elvan ott, várva, hogy felhasználják végre. A végeredmény pedig omlós, finom. Idén ez lesz a befutó a karácsonyi szezonban. Kisgyerekeseknek, hektikus életet élők álompogija!:-)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2,5 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
fél tk szódabikarbóna
5 dkg reszelt sajt
1 ek só
kenéshez:
1 tojássárgája
Az élesztőt pici cukros tejben felfuttatom, majd összekeverem a többi hozzávalóval. Irány a hűtő. Használat előtt kiveszem, átgyúrom, kinyújtom fél cm vastagra és kiszaggatom. Tojássárgájával lekenem 180 fokon 15 perc alatt megsütöm.
Tipp: semleges sajtot (trappista) érdemes használni, de most parmezánnal is készült és az is szuper lett!