Guacamole
Ha sikerül megfelelő érettségi fokban leleldző avokádót kifogni, általában guacamoleként végzi. A guacamole (Közép-Amerikában és Kubában guacamol) avokádóból készült pikáns étel. Különösen a mexikói konyha és a tex-mex ízlés kedveli, tarja a wiki. Van, hogy krémként, van, hogy darabosan esszük. A krémeset már korábban posztoltam, ez most a darabos verzió. A koriandernek kulcsszerepe van itt, finoman egészíti ki az avokádió-paradicsom-hagyma-lime négyesét.
Hozzávalók:
2 avokádó
2 paradicsom
1 salotta hagyma
1 lime héja és leve
só
frisen őrölt bors
korianderzöld
A lime héját lereszelem, levét kifacsarom. Az avokádót meghámozom, apróra vágom és meglocsolom a lime levével. A paradicsomokat meghámozom és apróra vágva az avokádóhz adom. A hagymár szintén apróa vágom és belekeverem. Sóval, borssal ízesítem és apróra vágott korianderzölddel ízesítem.
Forrás: Szakácsok könyve