Keresés a blogon

Fűszeres ricottával töltött aszalt szilva sonkaköpenyben bazsalikommal

Mar 10th, 2008 by Ízbolygó | 0

Még októberben írtam többek között erről az ételről egy munkavacsora kapcsán. Azóta is többször szerepelt nálunk és mindig sikert arattam vele. Pár dolgot változtattam rajta, ezért is az upgrade.
Eredetileg Dolce Vita receptje, de Beatbull is készítette már.

Hozzávalók:
20 dkg aszalt szilva
4-5 dl vörösbor
25 dkg ricotta
1 cs. Jamon Serrano

frissen őrölt bors
olivaolaj
balzsamecet
bazsalikom vagy rukkola

Az aszalt szilvát felöntöm vörösborral és az edényt félig lefedve rotyogtatom 10 percig. Aztán a lángot elzárom alatta és hagyom, hogy kihűljön a szilva a borban. Ha kihűlt és jól megszívták magukat a szilvaszemek, a bort leöntöm róla. A ricottát sózom, borsozom, kevés balzsamecetet löttyintek bele, hogy kicsit karakteresebb legyen, aztán beletöltöm a szilvába a krémpisztoly segítségével (habzsák is lehet, nálam az nem vált be), majd körbetekerem fél szelet Jamón Serranoval, vagy prosciutto crudoval. A tetejére apróra vágott bazsalikomot vagy rukkolát és borsot szórok, valamint meglöttyintem olivaolajjal és (málna)balzsamecettel, hogy tunkolnivaló is maradjon a végére.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007