Diós-barackos-szilvás rétes
Ez a rétes csupán azért kerül ide, mivel olyan jó ízkombinációt adott a dió-őszibarack-sziilva hármasa, hogy el kell tárolnom… Két rúd készült belőle és villámsebesen tűnt el a delikvensek pocakjában. Kicsit hasonlított a múltkori kekszes-barackos-leveles sütire. A szilva és őszibarack darabokat külön összeforraltam fahéjjal és mézzel, mint a kenyérpuding öntete esetében.
A VKF! téma megszületett, a kiírás készül, még a mai nap folyamán leközlöm.
Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslap
25 dkg darált dió
5 dkg porcukor
olvaszott vaj
3 db szilva
1 őszibarack
fél tk fahéj
méz
A szilvát kimagozom, az őszibarackot megpucolom, kimagozom és felkockázom, majd a fahéjjal és a mézzel összeforralom. Három réteslapot (kettő túl vékonynak bizonyult) konyharuhára kiterítek, megkenem a felsőt olvaszott vajjal, megszórom a cukorral összekevert darált dióval, majd a forralás után egyben maradt gyümölcsdarabokat elosztom rajta. A konyharuha segítségével feltekerem. A maradék három lapból a fentiekkel azonos módon járok el, így két rúdnyi rétes készül. A rudak tetejét megkenem olvasztott vajjal, majd 200 fokon aranybarnára sütöm. Langyosan, édesszájúaknak porcukorral is megszórva tálalom.