Keresés a blogon

Mazsolás-áfonyás kenyérpuding

Jul 29th, 2008 by Ízbolygó | 0

Ismét egy recycling-téma. Korábban kaláccsal már eljátszottam ezt, most azonban a kenyérmaradék felhasználása volt a cél. A kalácshoz képest sokkal kevéssé édes, szinte diétás fogás:-))) Készítettem hozzá öntetet is, hátha fújtós lesz, de Pöttyöm pl. görögdinnyével ette. Egy harapás puding, egy harapás dinnye…

Hozzávalók:
1 francia kenyér
1 l tej
3 tojás
15 dkg cukor
1 vaníliarúd magjai
10 dkg mazsola
5 dkg aszalt áfonya
puha vaj
Öntet
5 db szilva
1 őszibarack
fél tk fahéj
méz

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojást felverem villával, majd a szeletekre szelt kenyeret beleáztatom. Hozzáadom a cukrot, a fahéjat, a vaníliarúd kikapart magjait, a mazsolát és az áfonyát és hagyom 5 percig. Ennyi idő alatt kivajazok egy sütőformát. Kézzel átkeverem a masszát, majd a formába öntöm és 40 perc alatt megsütöm. Közben az öntethez a szilvát kimagozom, az őszibarackot megpucolom és kimagozom, majd a fahéjjal és a mézzel összeforralom.

Christophe Deparday készítette a cajun-creol főzőesten.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007