Baba-quiche avagy manóebédet, de gyorsan!
Ahogy közeledik a tavasz, úgy sűrűsödnek a programok, így egyre gyakrabban kell “szupervillámgyors” ételt előállítanom. További nehezítő tényező, hogy a végeredményt magzatom is szeresse. A quiche már korábban is bevált, mint villámkaja, most is nagyon megörültem az elfekvő leveles tésztának a hűtőben! Aztán gyorsan mozgásba lendültem és 40 perc alatt meleg étel illata szállt a konyhában! Aznap Pötty legjobb barátját és anyukáját láttuk vendégül, akik szintén jóízűen falatoztak belőle! S hogy falatoztunk?! Őszintén szólva, úgy nekiestünk, hogy azt meg sem tudtam örökíteni, milyen helyes szív formája volt! Valentin napra szeretettel!:-)
Hozzávalók:
1 sárgarépa
2 cs újhagyma
30 dkg csirkemellfilé
1 bögre fagyott zöldborsó
15 dkg fagyasztott bébirépa és zöldhüvelyű bab keverék
25 dkg ricotta
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
2 tojás
só
frissen őrölt bors
1 cs petrezselyem
parmezán
Az újhagymát és a sárgarépát vékonyan felkarikázom, majd 2 ek olivaolajon megpárolom őket. Rádobom a kis kockákra felvágott csirkemellfilét, sózom, frissen őrzött borssal megszórom. Amikor a hús kifehéredett, ráöntöm a bort, hagyom, hogy az alkohol kiforrjon belőle. Hozzáadom a fagyasztott borsót és bébirépa-zöldhüvelyű bab keveréket, majd ráöntöm a tejszínt és belekanalazom a ricottát. Mire a ricotta elolvad, a fagyott zöldségek is megpárolódnak. Lehúzom a tűzről és belekeverem a felaprított petrezselymet ill. állítok az ízeken, ha kell. A leveles tésztát kivajazott formába nyomkodom. A masszába belekeverem a felvert tojásokat, majd a masszát a formába öntöm. Parmezánt reszelek a tetejére és 200 fokon pirosodásig sütöm.
További receptek régről:
Csirkés-cukkinis quiche
nem quiche, de hasonló:
Cukkinis-brokkolis-karfiolos-rizottós leveles tésztában