Keresés a blogon

Minek nevezzelek?
Cukkini-karfiol-brokkoli, no és a citromos rizottó

Nov 6th, 2007 by Ízbolygó | 0

A karfiol-brokkoli levesen kívül ezt az ételt is a veremben elfekvő készletek hasznosítása miatt készítettem. Mivel tényleg csak ez lebegett a szemem előtt, így nem egy komoly koncepció eredményeképpen jött létre ez az étel. Viszont igazán finom lett és ez a legfontosabb! A nevét illetően még nem döntöttem…

Hozzávalók:
1/2 fej brokkoli
pár rózsa karfiol
1 cukkini
1 cs. Tante Fanny leveles tészta
10 dkg arborio rizs
citrom

frissen őrölt bors
zöldség alaplé
2 tojás
2 dl natúr joghurt
reszelt parmezán és gouda

A brokkolit és a karfiolt sós vízben megfőzöm (a karfiolból pár rózsa kivételével levest készítettem ugyebár), a cukkinit burgonyhámozóval vékony csíkokra szelem. A rizst az olajon átforgatom, a karfiol főzőlevét apránként hozzáadva elkészítem a rizottót. Sóval, borssal, bazsalikommal és citromlével ízesítem. Egy tűzálló tálat kivajazok, belefektetem a leveles tésztát, a cukkini csíkokat összetekerem úgy, hogy 2-3 cm üreg legyen a közepükön. A cukkini gyűrűket a tésztára teszem. Az üregbe töltöm a rizottót, majd a tetejére ültetek egy brokkoli-, vagy karfiol rózsát. A tojásokat összekeverem a joghurttal és nyakon öntöm a brokkolis-cukkinis-karfiolos cuccal. Reszelt sajttal megszórom, a leveles tészta kilógó széleit ráhajtom, majd 200 fokon pirosra sütöm. Remek köret!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007