A tökéletes grillezett kukorica titka
Kukoricát grillezni nem egyszerű. Főleg, ha szaftos kukoricaszemeket szeretnénk lerágni a csőről, nem kemény, száraz rémségeket Már tavaly is zajlottak a kísérletek, így elmondhatjuk, viszonylag nagy mennyiség fogyott el, mire meg lett a tuti. A recept igazán egyszerű, a titok a kezdő lépésben és a zöldfűszer elhagyásában van.
Hozzávalók:
4-6 cső kukorica
8 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
fél tk só
grillfólia
A kukoricákról lefejtem a héját. A vajat felolvasztom, belereszelem a fokhagymát, megsózom, majd ezzel a “fűszervajjal” körbekenem a kukoricacsöveket. Eztán grillfóliába (ez fontos! mert vastagabb, mint a sima) forgatom őket egyesével és 200 fokon légkeveréssel kezelem nagyjából fél óra hosszat. Ha megvan, kicsomagolom, forró grillen körbepirítom.
A végeredmény:
szaftos, ízletes, mégis roppanós kukoricaszemek. Tapasztalás: kevésbé megy a fogak közé, mint a főtt és sokkal komplexebb, gazdagabb ízekkel rendelkezik. Kis chili sem árt neki a vajba keverve, de ezt Pötty nem kultiválja túlzottan. Készüljünk fel az alapanyagvásárlásnál, hogy 1 cső/fő általában kevésnek bizonyul:-)