Keresés a blogon

A sütőtök dícsérete

Sep 25th, 2007 by Ízbolygó | 0

Beindult a sütőtök szezonja. Leggyakrabban sütve fogyasztjuk, pedig nagyon jó leves, sütemény is készíthető belőle. Receptek majd a későbbiekben. Mi most csak simán megsütöttük, mivel olyan friss, roppanós volt.

A sütőtökben lévő karotinoidok és a C-vitamin, a tökmagban lévő E-vitamin, mint antioxidánsok, védelmet nyújtanak a szervezetnek, mivel jelentős szerepet játszanak az ún. szabad gyökök hatástalanításában. Csökkenti az érelmeszesedés és a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

A sütőtök az egyik legklasszabb babakaja alapanyag. Harsány sárga színét, édeskés ízét imádják a babák. Könnyen emészthető, már pici babáknak is adhatjuk. 6 hónapos kortól sütés után, héj nélkül leturmixoljuk, jégkockatartóba adagoljuk, kifagyasztjuk. Jól kombinálható almával, körtével, burgonyával, céklával. Nagyobbaknak süthetjük rozmaringgal is.

Ha még többet szeretnél tudni a sütőtökről, látogass el Bálint gazda honlapjára!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007