Paradicsomos cukkinikrémleves medvehagymás pirítóssal
Vágyom a levest… Hogy ez jó vagy nem, ebben a hatalmas forróságban meleg/langyos szürcsölni, mindenki döntse el maga. Nekem mindenesetre az, engem frissít, hűsít. Jó élettani hatásai vannak, vizet, ásványokat pótol vissza a kitikkadt szervezetbe.
Sima cukkinilevest dobtam fel most paradicsommal, így kellemesen savanykás lett.
Hozzávalók:
2 hagyma
1,2 kg cukkini
10 ek paradicsompüré (lehet a darabos Mutti polpa is)
2 l csirke alaplé
1 dl tejszín
só
frissen őrölt bors
medvehagyma-rukkola pesto
1 ek medvehagymás olivaolaj/tányér
A hagymákat finomra vágom és olivaolajon üvegesre párolom. A cukkiniket eközben a sajtreszelő durvább oldalán lereszelem és a hagymához adom. Sózom, borsot őrlök rá. Kicsit átforgatom és hagyom, hogy megrokkanjon. Ekkor hozzáadom a paradicsom pürét és felöntöm az alaplével és összeforralom. Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejszínt, ha kell még igazítok az ízeken és ismét hagyom felforrni. Míg langyosra hűl, medvehagymás kenyeret pirítok, ezt megkenem a pestoval, köré merem a levest és már lehet is lapátolni.