Keresés a blogon

Ördöghal tekercs cukorborsós jázminrizzsel

Mar 27th, 2008 by Ízbolygó | 0

Meg medvehagymás-bazsalikomos-metélőhagymás krémmel, serrano sonkába tekerve…. Mármint az ördöghal.
Ez így hosszú cím lett volna…pedig ezek mind-mind benne voltak! Kicsit a “farsumagru”-ra hajaz, de összességében teljesen más ízhatással szembesültünk, köszönhetően az ördöghalnak, a bazsalikomnak és a jázminrizsnek.:-) Szóval nagyon klassz kaja lett és a legjobb benne, hogy mindez fél óra alatt készült el!

Hozzávalók:
30 dkg ördöghal
8-10 szelet Jamon Serrano sonka
1 csokor bazsalikom
1 csokor metélőhagyma
10 db medvehagyma levél
2 gerezd fokhagyma
20 dkg cukorborsó
1 nagy bögre jázminrizs
fél citrom leve
olivaolaj
frissen őrölt bors
2 dl fehérbor

A halat megmosom, leszárítom, majd hosszában félbevágom és kinyitom, mint egy könyvet. Frissen őrölt borssal megszórom. A bazsalikomot, a medvehagymát és a metélőhagymát felaprítom, olivaolajjal kikeverem, fokhagymát reszelek bele és a kapott krémet a halra kenem. A sonkákat félig egymásra fektetem, majd az ördöghalat “kinyitva” ráterítem és a sonkával együtt feltekerem. A sütőt 180 fokra melegítem, a halat egy tepsibe teszem, aláöntök 2 dl bort, majd 20 perc alatt készre sütöm.

Míg a hal sül, a rizst felteszem főni ill. a cukorborsót sós vízben megpárolom. Ha elkészültek, összekeverem őket és a maradék zöldfűszeres krémmet is belekeverem.


A zöldfűszeres krém bazsalikomlevélben

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007