Keresés a blogon

Juhtúrós pogácsa

Jan 16th, 2008 by Ízbolygó | 0

Ez a pogácsa téma igazi kihívás számomra! Néha elgyengülök és a vörösvári Emil Cukrászdában veszek egy kazal pogit, mert ott olyan szinten jó, hogy az valami félelmetes! Jobb, mint a Daubneré (az nagyon zsíros)…Emiléké kevésbé zsíros, jelenleg az övéké az etalon itthon. És ez a juhtúrós MAJDNEM olyan lett! A juhtúró nem olyan ütős benne, mint amennyire gondoltam, de az állaga az hibátlan! Kicsit játszottam a tészta vastagságával/pogi magasságával is és a végeredmény az lett, hogy igenis 2 ujjnyi vastagra kell hagyni, akkor igazán finom! Meg, hogy a tetejét nem egész tojjással, hanem csak a tojás sárgájával kell megkenni, akkor nem lesz ilyen sápadt, mint az enyém…

30 dkg vaj
30 dkg juhtúró
60 dkg liszt
fél dl joghurt
3 dkg élesztő
1,2 dl tej
2 ek só
szezámmag

A vajat felolvasztom és összekeverem a juhtúróval, a liszttel, a joghurttal és az élesztővel. Összegyúrom, majd hozzáadom a tejet és végül a sót. Jó egy órát kelesztettem- a Tupper kelesztőtál teteje 2x lepukkant róla, majd 2 ujjnyi (2-2,5 cm) vastagra kinyújtom a tésztát és kis lyukú szaggatóval kiszaggatom. Negyed órát még pihentetem a sütőlapon, aztán megkenem a tetejét tojás sárgájával és megszórom szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sül meg.

Forrás: Nők Lapja, Bereznay Tamás receptje

Korábban már burgonyás pogácsát készítettem.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007