Aszalt barackos zabpelyhes keksz
A korábban már publikált zabpelyhes keksz testvére. Mind a mennyiségeken, mind az összetevőkön variáltam. Kicsit talán erőteljes lett benne a mogyoró íze, elnyomta a barackét, legközelebb dióval próbálom meg:-) De azért így is elég gyorsan elfogyott.
Hozzávalók:
18 dkg zabpehely
12 dkg liszt
12 dkg őrölt mogyoró
10 dkg aszalt barack
10 dkg barna cukor
2 ek méz
4 ek tej
15 dkg vaj
csipet só
1 tk sütőpor
A zabpelyhet, lisztet, mogyorót, cukrot, sót, sütőport egy keverőtálban összekeverem. Az aszalt barackot apróra vágom, a tejet a vajjal és a mézzel összemelegítem, majd a masszához adom. A sütőt 180 fokra előmelegítem. A masszából vizes kézzel diónyi darabokat csípek és a sütőpapírral bélelt sütőlapra nyomkodom kör alakban. 12-13 perc alatt világosbarnára sütöm. Meg kell várni, hogy kihűljön, mert amíg puha, törik és deformálódik.