Sertéskaraj káposztabundában
Sajnos, én csak most jutottam oda (sok bloggertársammal ellentétben), hogy felpakolgassam a karácsonyi menü legfinomabb tagjait…:-) A karácsonyi főételek között szerepelt, de ahogy írtam korábban, bármilyen családi ebéden, baráti összejövetelen megállja a helyét!
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj (60-70 dkg)
dijoni mustár
80 dkg savanyú káposzta
1 kg burgonya
4 dl tejföl
3 tojás
sü
frissen őrölt bors
őrölt kömény
A húst sózom, frissen őrölt borsot szórok rá, majd a mustárral vékonyan megkenem és olivaolajban mindkét oldalát hirtelen megpirítom. Egy tepsibe fektetem őket, nem túl közel egymáshoz. A maradék mustáros olajban a savanyúkáposztát nagyjából 8 percig párolom. A burgonyát eközben lereszeljük a rezselő nagylyukú oldalán és a tejföllel és a tojásokkal együtt a káposztához adom. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezem és jól összekeverem. A hússzeletekre halmozom a kész masszát, majd előmelegített sütőben 200 fokon alufóliával lefedve sütöm. Ezt követően a fóliát leveszem és még 30 percig pirítom, hogy a teteje szép színt kapjon.
Jól előkészíthető étel, én a tálalás napján csak a 30 perces pirítást végeztem el rajta.
2001. márciusi Konyha Magazinban találtam a receptet.