Zöldségsütik négyszer
Mogyorós körte-cukkini torta narancsos mascarpone krémmel
és akkor itt a harmadik. Ez volt az én kedvencem.
Hozzávalók:
1 keményebb körte
25 dkg cukkini
14 dkg vaj
10 dkg cukor
csipet só
3 tojás
15 dkg őrölt mogyoró
15 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 vaníliarúd
1 tk őrölt szerecsendió
1 tk őrölt fahéj
Krém:
25 dkg mascarpone
fél narancs leve
3 dkg porcukor
A cukkinit és a körtét megmosom, majd nagylyukú reszelőn lereszelem. A vajat a cukorral habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojásokat és minden alkalommal jól elkeverem. A lisztet a mogyoróval, a sütőporral, a fahéjjal, szerecsendióval és a vaníliarúd kikapart magjaival összekeverem, majd összedolgozom a tojásos vajjal, ezt követően a reszelt cukkínivel és a körtével. Egy csatos tortaformát kivajazok, az aljába sütőpapírt terítek. Belemerem a tésztát. 180 fokon 35-40 alatt megsütöm. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e! Tortarácson hagyom kihűlni.
A mascarponét a narancs levével és a porcukorral összekeverem, majd a tortára kenem.
a második: Datolya-petrezselyem gyökér süti
a harmadik: Mandulás-répás muffin