Zöldségsütik négyszer
Mandulás-répás muffin
A zöldségsüti receptek leadása és a fotózás még tavaly novemberben zajlott a Blikk Nők Konyhának. Ez volt az első szám, amiben már a saját képeimmel szerepeltek a receptek. Imádtam őket fotózni, aztán meg tesztelni a végeredményt az amúgy a zöldségfélékkel nem túl szoros kapcsolatot ápoló ovis gyerekseregen ill. Erdőjáróékon, akik vendégségben voltak nálunk. A céklás mindent vitt!
Készült cukkinis, répás, céklás, petrezselyem gyökeres, mind-mind süti formában.:-) Íme a négy receptből az első:
Mandulás-répás muffin
Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa (pucolva, finomra reszelve)
5 dkg liszt
8 dkg őrölt mandula
1 tk mézessütemény fűszerkeverék (lehet fahéj vagy szerecsendió is)
½ tk szódabikarbóna
10 dkg cukor
2 tojás
3 dkg mazsola
1 citrom héja
mandulaszeletek a díszítéshez
A répát megpucolom, finomra reszelem. Egy keverőtálban összekeverem a lisztet, az őrölt mandulát, és a mézessütemény fűszert, valamint a szódabikarbónát. A tojásokat szétválasztom és a sárgáját a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a lisztes keveréket, a reszelt répát, a mazsolát és a citrom héját. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, majd egy kanál habot a répás masszával összekeverek. A többi habot óvatosan, kanalanként a masszához adagolom. A muffinsütő mélyedéseibe kapszlikat ültetek és mindegyiket félig rakom a tésztával. 180 fokon 15-20 percig sütöm. 10 perc után a tetejüket megszórom mandulaszeletekkel.