Zöldségsütik négyszer
Áfonyás diós céklakuglóf kétféle csokival
És itt következik az utolsó, ami még a legelvetemültebb zöldségutálókat is begyalulta. Amikor megmondtam, miből van, csak értetlenül néztek rám, nem tudták összerakni az ízélménnyel, aztán a “mindegy…. Tök finom!” kommenttel zártuk is a témát:-)
Hozzávalók:
25 dkg cékla
3 tojás
10 dkg cukor
15 dkg étcsoki
10 dkg vaj
10 dkg liszt
2 ek kakaópor
8 dkg darált dió
1 vaníliarúd kikapart magjai
½ tk szódabikarbóna
½ tk sütőpor
8 dkg fehér csoki
8 dkg aszalt áfonya
A céklát megmosom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Az étcsokit gőz fölött (alacsony lángon vagy mikróban) felolvasztom. A tojásokat a cukorral krémes, habosra verem, majd hozzáadom a puha vajat ill. az olvasztott csokit. A lisztet, a kakaóporral, a dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a vaníliarúd kikapart magjaival, a durvára vágott fehér csokival és az áfonyával összekeverem, majd a tojásos részhez adom. Legvégül belekeverem a reszelt céklát is. A tésztát szilikonos vagy kivajazott/lisztezett kuglófformába öntöm és 45-50 perc alatt 180 fokon megsütöm. Ha közben nagyon sülne a teteje, alufóliával le kell fedni.
a harmadik: Mogyorós körte-cukkini torta narancsos mascarpone krémmel
a második: Datolya-petrezselyem gyökér süti
a harmadik: Mandulás-répás muffin