Keresés a blogon

Zöld spárga dióolajjal

Jun 3rd, 2008 by Ízbolygó | 0

Még javában tart a spárga szezonja. Használjuk ki, amíg lehet! Nálunk az idén a zöld spárga megy nagyon, pediga korábbi években sokkal többször ettünk fehéret. A zöld komplexebb, markánsabb ízvilága azonban győzött.
Ezt előételnek ettük, de nagy melegben főételnek is elmegy, csak akkor nagyobb mennyiséget készítsünk! A legnagyobb harc a végén a spárga alatt maradt öntetért alakult ki, ami friss bagettel tunkolva mennyei….

Hozzávalók:
aszalt paradicsom
fél kg zöld spárga

frissen őrölt bors
6 ek dióolaj
2 ek balzsamecet
8 bazsalikomlevél
6 szelet Jamon Serrano sonka

Az elkészítés igazán nem igényel hosszú időt! A spárgát lobogó cukros, sós vízbe dobtam 3 percre, így kellemesen roppanós maradt. Ezek mondjuk vékony darabok voltak, ha vastagabbak, lehet 5 percet is igénybe vesz a művelet. Ezt követően jeges vízbe dobom és kihűtöm. A dióolajból, balzsamecetből, apróra vágott bazsalikomból öntetet készítek, sóval, borssal ízesítve. Az aszalt paradicsomokat és a sonkát vékonyra szelem és a spárgára szórom. Leöntöm az öntettel és fél órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Aztán már csak az evés és a tunkolás marad hátra.

Az recept ötlete a Viva! júniusi számából származik.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007