Vérnarancsos pohárkrém mandulás grillázzsal
Maga a pohárkrém is jó lett, de a manduás grillázsért komoly tolongás alakult ki a konyhában:-) Mert hát kérem, az valami isteni! Legközelebb minimum dupla adaggal készítek.
Hozzávalók:
10 dkg mascarpone
10 dkg ricotta
2 dl natúr joghurt
2 ek méz
2 vérnarancs
2 kivi
4 eper
18 dkg cukor
10 dkg szeletelt mandula
Legelőször a cukrot 3 ek vízzel karamellizálom, majd beleforgatom a mandulát és sütőpapírra borítom a grillázst és kihűtöm. Ha kihűlt, apró darabokra töröm. A krémhez a mascarponét, a ricottát és a joghurtot habosra keverem, majd hozzáadom a mézet. A vérnarancsot kifilézem, a levét a krémhez keverem. A poharak aljába halmozom a friss gyümölcsöt (kivit, filézett vérnarancsot, epret) majd ráöntöm a krémet és a grillázst beleszúrom.