Vargányás makaróni koktélparadicsommal
A fagyasztóban kotorásztam a múlt héten, amikor beleakadtam egy zacskó fagyasztott vargányába. Szombatra egyébként is gyors ebédet szántam, ezért a vargányának osztottam a főszerepet, epizódszerepekben a koktélparadicsom, majoranna és a bacon tündököltek, kíséretként pedig a kézzel készített makaróni (száraztészta) remekelt. Könnyed, kicsit savanykás darab lett a vége.
Hozzávalók:
40 dkg vargánya (jelen esetben fagyasztott)
1 hagyma
6 szelet bacon
1 csokor majoranna
6 koktélparadicsom
só
frissen őrölt bors
1 dl tejszín
makaróni
A hagymát apróra vágom és pici olivaolajon üvegesre párolom. A gombát falatnyi darabokra vágom és a hagymához adom, sózom, borsozom és lefedve párolom úgy 5 percig. Közben a majoranna leveleit lecsipekedem és nagyjából felaprítom. A koktélparadicsomokat és a tejszínt a gombához adom, majd a legvégén a majorannát is. Közben a tésztát kifőzöm, a bacont apróra darabokra vágom és lepirítom, majd a gombás szószhoz keverem. Tálalásnál a tésztát összekeverem a mártással, parmezánt reszelek a tetejére.