Túrós brownie – újratöltve
Ez a romantikus menüs desszert olyan szinten jó volt, hogy kiemelem, mert önmagában is megér egy posztot. Ahogy a receptből is kitűnik, nem éppen alakbarát (itt leszámítva azokat a szerencséseket, akik reggeltől-estig mindenféle durvaságot ehetnek, mégsem látszik rajtuk…). Kalóriát zsákszám tartalmaz és ami igen figyelemre méltó az a vaj mennyisége. A végeredmény még ezek tudatában is hihetetlenül finom! Érdemes néha bevállani.
Note for me: A csokimáz is szuper!
Túrós brownie
Hozzávalók:
Krém
25 dkg Philadelphia sajtkrém
14 dkg áttört túró
6 dkg porcukor
15 g liszt
1 tojás
2 tojás sárgája
Tészta
22 dkg darált dió
20 dkg liszt
6 tojás
30 dkg porcukor
20 dkg 70%os Lindt csoki
30 dkg vaj (!!!!)
és ha még nem volna elég itt a MÁZ
8,5 dkg vaj
1,2 dl víz
25 dkg 70%os Lindt csoki
Egy 25*40 cmes tepsit kivajazok és sütőpapírt terítek bele. A túrótöltelék hozzávalóit összekeverem. A tésztához a lisztet a dióval keverem össze, majd a tojásokat csipet sóval és 20 dkg porcukorral felhabosítom, majd apránként hozzákeverem a maradék cukrot is. A csokit felolvasztom alacsony hőfokon vagy vízgöz fölött, a vajat közben habzásig melegítem és az olvadt csokihoz keverem és addig keverem míg nem lesz fényes és egynemű. A tojásos masszából 2-3 eknyi mennyiséget a csokis-vajat cucchoz keverek, majd beleforgatom a többit is, aztán még elegyítem a diós-lisztes keverékkel is. A tésztát a tepsibe simítom, majd a túrókeverékből pöttyöket kellene belenyomkodni. Na, nekem ehhez már nem volt türelmem, úgyhogy rákentem a tetejére és villával megcsíkoztam. 170 fokon 35-40 percig sütöm, majd hagyom kihűlni. A mázhoz a vajat és a vizet egy lábasba és összeforralom. A tűzről lehúzva beleteszem a csokikockákat, vártam egy percig hogy kezdjenek olvadni, aztán egyneműsítettem egy lapáttal. Végül a süti tetejére kentem.