Túróhab galuskák lime-mal és barackröszterrel
Kínzó édesség utáni vágyunkat hivatott csillapítani ez a nasi. Rekkenő hőségek idejére való desszert.
Hozzávalók:
25 dkg túró
3 lap zselatin
2 tojás
1 bio-lime héja és leve
kevés méz
6 őszibarack
2 ek méz
A zseltint hideg vízbe áztatom. A tojások sárgáját a lime héjával és levével habosra keverem, majd hozzáadom a túrót is. A zselatint kinyomkodom és 4 ek pezsgővel felforralom, majd a tűzről lehúzva adok hozzá egy ek túrós masszát, hogy hűljön. Majd még egy ek-nyit és utána összekeverem már az egész túrós masszával, hiszen addigra már hűl annyit, hogy ne ugorjon össze a hirtelen hőmérsékletkülönbségtől. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habá verem és a túrókrémbe keverem. A túrókrémet hűtőben lehűtöm.
Közben a barackokat meghámozom és az 1/3át botmixerrel leturmixolom, majd a mézzel összerottyantom.
Viva! 2008/6.