Tojáslikőrös kuglóf meggyel
“There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are.”
Ernst Haas
A Canon Fotóműtervek Hétvégéjén a Frame4 Studióban “vendégszerepeltem”. A téma az ételfotózás, a foodstyling volt. A kép egy középformátumú géppel készült. Köszönet érte és a lehetőségért is Kiss Gergőnek, a stúdó vezetőjének!
A kuglóf receptje pedig itt:
Hozzávalók:
40 dkg meggy
30 dkg liszt
5 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 dl tojáslikőr
1 csomag sütőpor
50 g őrölt mák
Máz:
5 ek tojáslikőr és annyi porcukor, hogy sűrűn folyós masszát kapjunk kikeverés után
A meggy fagyasztott volt, így felengedtem, lecsepegtettem és liszttel megszórtam. A tojásokata porcukorral robotgéppel sűrű, habosra kevertem. Hozzáöntöttem a tojáslikőrt, majd rászitáltam a sütőporral és mákkal elkevert lisztet. Hozzáadtam a meggyet, majd a szilikonos kuglófformámba öntöttem a masszát. 150 fokon 60 percig sütöttem. Rácson kihűtöttem, majd kifordítottam a formából.
A mázhoz a likőrt a porcukorral kikevertem és a kuglófra öntöttem.