Teljes kiőrlésű tönkölylinzer málnaszósszal
A teljes kiőrlésű cuccokról mindenfélét lehet olvasni, megy a huhogás, jujjogás, fuzáriumriadó. Mivel sajnos búzamezőink sincsenek, így kénytelenek vagyunk beérni a boltban vásárolttal. Amúgy nem vagyok elvakult bio, meg teljes kiőrlés párti, DE linzerben határozottan finom. Ad hozzá valami plusz diós ízt, ami nekem nagyon bejön. A linzer meg tuti bejövős a gyerekeknek, szóval ez deal a javából.
Arról ment itthon az eszmecsere, hogy vajon hogyan is van az, hogy ennyit főzök össze-vissza, ide meg ilyen ritkásan csúsznak fel a posztok? Nos elárulom, hogy a posztok nem írják meg magukat és irtóra soksok más is van, de azért a Facebookon vagyok, meg ott most van is játék szuperes ajándékokkal, szóval gyertek-gyertek oda is!
ÉS! Árukapcsolás! Az oviban lesznek nyári táborok! Manókonyha, OVILIMPIA és egyéb klassz programok.
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
fél teáskanál sütőpor
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A lisztet összekeverem a sütőporral. A vajat almareszelőn lereszelem és összemorzsolom a liszttel. Hozzáadom a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összegyúrom a tésztát és fóliába csomagolva fél órára irány a hűtő.
Ezt követően meglisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtom és tetszőleges formával kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetem őket egymástól tisztes távolságra, nehogy összenőjenek. 200 fokon aranyszínűre sütöm őket. Majd, ha kihűltek a málnaszósszal ragasztjuk össze őket.
Málnaszósz:
45 dkg fagyasztott málna
5 ek méz
A málnát a mézzel sűrűre beforraljuk.
A recept a márciusi Nők Lapja Konyhában jelent meg.