Keresés a blogon

Tejfölös mascarpone torta eperrel

Mar 27th, 2008 by Ízbolygó | 0

Bár az eper még horror árban van, még nem is igazi eper ízű, ráadásul jobb, ha nem tudjuk mivel kezelték… de ennek ellenére mégis elcsábultam egy doboz erejéig. Mentségemre legyen mondva igazán szépek voltak és -bár ezt akkor még nem tudtam- az íze egész “epres” volt.
Az epreknek egyébként méltó helyet találtam! Először Pötty utószülinapi-tortája tetejére (mert neki ilyen is van) kerültek, majd onnan villám sebességgel a hasunkba:-)

Hozzávalók:
25 dkg Hobbits keksz
fél tk mézessütemény fűszerkeverék
8 dkg olvasztott vaj
Töltelék
50 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 tk vaníliaeszencia
1 ek citromlé
4 tojás
Tetejére
2,5dl tejföl
fél tk vaníliaeszencia
3 tk citromlé
szerecsendió

Egy 20 cm-es tortaformába aljába sütőpapírt szabok, a kekszet aprítóval összetöröm és az olvasztott vajjal és a fűszerkeverékkel összekeverem, majd a tortaforma aljába és oldalára simítom. Hűtőbe teszem egy negyed órára, majd 180 fokon 10 percig sütöm. A töltelékhez a krémsajtot előbb a cukorral, majd a citrom levével és a vaníliaeszenciával habosra keverem, aztán egyesével hozzáadom a tojásokat és mindegyik után jól elkeverem. Óvatosan a tésztára öntöm és 40-45 percig sütöm (tűpróba!). Mielőtt leketyeg az idő, a tejfölt összekeverem a vaníliaeszenciával, a citromlével és a kész torta tetejére kenem és még 7 percig sütöm. Az idő leteltével a sütőajtót résnyire nyitva hagyom és úgy hűtöm ki.Tálalás előtt vékonyan megszórom szerecsendióval és friss epret halmozok a tetejére.

A recept a “Nélkülözhetetlen desszertek” c. könyvből származik.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007