Tárkonyos málnaszörp
“Tanulj meg elengedni, ahogy egy ujjadra hurkolt léggömböt szélnek eresztesz: hadd szálljon, legyen az égbolté, a felhőké. Ezt rendszerint akkor tudod megtenni, ha megpillantasz valamit, amit a léggömbnél fontosabbnak vélsz, és meg akarod fogni. Akkor a régit az útjára engeded. Észre sem veszed, hogy kinyíltak az ujjaid.”
Müller Péter
Derékig járunk a málnaszezonban, most kell szörpöt készíteni! Gondoltad, hogy a málna nem csak a bazsalikommal, hanem a tárkonnyal is remek?
Hozzávalók:
0,5 kg kristálycukor
1 l víz
10 tárkonylevél (+ a kínáláshoz)
60 dkg málna
A kristálycukrot a vízben feloldjuk és 10 percig lobogva főzzük. A lángról félrehúzva beleáztatjuk a tárkonyleveleket. A málnát a tárkonyleveles cukorsziruppal összeturmixoljuk, majd szitán áttörjük és újabb 5 percig forraljuk a szörpöt. Steril üvegekbe töltjük és száraz dunsztban kihűtjük. Ha van elég fagyasztókapacitásunk, akkor fél literes üvegekbe töltjük és lefagyasztjuk.
A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg.