Szőlős-narancsos muffin
Nem vagyok egy nagy muffin-gyártó. Édes muffinból pedig talán éppen még egy sem került fel az 553 recept közé. Pedig a formával nincsen bajom, de (sajnos) jobban szeretem a linzereket vagy a krémes dolgokat. Reggelire azonban egy nagy bögre meleg kakaóval (tejhabbal szigorúan!) nincs is jobb valamilyen gyümölcsös sütinél:-) Főleg, hogy a reggelek már csípősek, de tiszták, napsütöttek. Gyönyörű a vénasszonyok nyara. Imádom.:-)
Pöttyömmel meg különösen jó reggelizni. Akkora szövegeket nyom már kora reggel, hogy behalok tőle. Csipog folyamatosan, mint egy kismadár. Aztán ha még van idő, rajzolgat. Utána meg futás Apával az oviba, ahol tovább lehet az észt osztani…
Hozzávalók:
30 dkg liszt (lehet 25 sima és 5 teljes kiőrlésű is!)
10 dkg barna cukor
1 tk sütőpor
1 narancs reszelt héja és fél narancs leve
2,5 dl tejszín
2 tojás
10 dkg vaj
10 dkg szőlő magozva
Muffinsütés alapszabálya: nedveset a nedvessel, szárazat a szárazzal keverjük össze!
Ez alapján: a száraz alapanyagokat (liszt+cukor+sütőpor) egy tálban összekeverem. A nedves alapanyagokat (tejszín, narancslé+héj+olvasztott vaj+tojások) is összekeverem egy másik tálban. A két tál tartalmát óvatosan vegyítem. A kimagozott szőlődarabokat is hozzákeverem. A muffinsütőt kivajazom, vagy papírkapszlikat ültetek bele és a masszát elosztom benne. 200 fokon nagyjából 20 perc alatt sül meg.