A mi kertünkben olyan a szilva,
hogy minden szem meg van puszilva
Kedvenc és legjobb barátnőmet, ha meglátogat minket, szeretem meglepni valami fogára való dologgal. Mivel ő a tudatos étkezés híve(=pl. nem zabálja nyakló nélkül a cukros dolgokat), próbálok nem túl durva nassokat készíteni. Hol sikerül, hol nem. Ez most egy lightos(abb). Eredetileg Lajos Mari receptje, de a mennyiségeket át kellett variálnom, mert így finomabb!
Hozzávalók:
Tészta
25 dkg vaj
500 dkg liszt
5 dkg cukor
1 csipet só
2 tojás
Töltelék
1 kg szilva
15 dkg darált mandula
1 teáskanál fahéj
6 tojás
só
15 dkg cukor
1.5 kg túró
13 dkg olaj
3 tasak vaníliás puding
1 citrom héja és leve
Morzsa
17,5 dkg langyos vaj
25 dkg liszt
10 dkg cukor
A tésztához a hozzávalókat egy keverőtálba öntöm, majd rászelem a hideg vajat is, majd a robotgép dagasztófejével összedolgozom, majd folpackba csomagolom és beteszem 1 órára a hűtőbe. Egy nagy tepsit kikenek vajjal, majd belisztezem. A 6 tojást szétválasztom, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verem, a sárgájukat kikeverem a cukorral. Hozzáadjuk a túrót, az olajat, a citrom levét, reszelt héját, a pudingport, majd a tojáshabot. A darált mandulát összekeverem a fahéjjal. Lisztezett munkalapon a tésztát kinyújtom és a tepsibe teszem, majd jól megszurkálom. Rászórom a fahéjas mandula felét. A szilvákat kimagozom, negyedbe vágom és a felét a tésztára teszem. Erre ráöntöm a túróhabot, majd ismét a fahéjas mandula jön, ill. a maradék fél adag szilva. 180 fokon 45 percig sütöm. Amikor már csak 1 perc van vissza a sütési időből, összeállítom a morzsát: a hozzávalókat összeöntöm és a robotgép keverőfejével pikk-pakk morszásra keverjük (kb. fél perc). A morzsát a süti tetejére szórjuk és tovább sütjük még 40 percig.