Sport szelet golyók
Ahogy korábban terveztem, elkészítettem a “hommadesportszeletet, golyó formában. Meg kell, hogy valljam azonban, hogy nem simán olvasztott étcsokit tettem bele, hanem az aszaltszilvás-trüffel fahéjas-csokis-narancsos töltelékének maradékát. Őszíntén szólva a gesztenyepürével összekeverve nem nagyon érvényesült ez a fantasztikus csokis cucc, de ez legyen a legkevesebb! A közepében csücsülő rumos meggy, mindenért kárpótolt!
Hozzávalók:
2 cs. gesztenyemassza (arany színű, Ledo)
17,5 dkg puha vaj
30 dkg étcsoki (70%os Lindt)
4 ek rum
2 ek lime lé
30 dkg meggy rummal összefőzve
A csokit felolvasztom és a többi hozzávalóval robotgéppel elkeverem. 1 órára hűtőbe teszem. Ez idő alatt a meggyet vaslábasban megforralom, majd egy kis rumot öntve hozzá, hagyom, hogy az alkohol és a folyadék elpárologjon. A kézmelegtől könnyen alakuló masszából diónyi darabokat csípek, a közepébe egy-egy szem rumos meggyet ültetek. A kész golyókat tálalásig ismét behűtöm.