Spenóttal töltött lazactekercsek gránátalmaszósszal
mert a bőrös lazactól nem megijedni kell, hanem megfosztani a bőrétől…
Hozzávalók:
6 dkg lazacfilé
6 szelet prosciutto crudo
1 gránátalma
1 fej lilahagyma
30 dkg fagyasztott spenót
2 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
fél dl fehérbor
Ha a nyúzáson túlestünk, akkor már hipp-hopp meg is van. A halból vékony szeleteket vágok egy éles, hosszú pengéjű kés segítségével. Majd a halszeleteket kicsit meg is klopfolom. Az egyik hagymát apróra vágom és olívaolajon megfonnyasztom. Hozzáadom a spenót, átforgatom pár perc alatt. A fokhagymát ráreszelem, kicsit sózom. A halszeletekre fektetem a sonka szeleteket, majd adagolok rá a spenótból és feltekerem. Kivajazott sütőtálba pakolom őket. Sózom, borsozom, mellészórom a vékonyra vágott (másik) lilahagymát, rászórom a gránátalma magjait, pici levét és a bort. 180 fokon 25 percig sütöttem.
Végül nem hercegnőburgonyával hanem jázminrizzsel ettük, amibe szintén kevertem egy kis spenótot. Jó lett!