SÁRGArépa,VÖRÖSlencse és a CSICSERIBORSÓ
Áttörés! Áttörés! Finoman currysen átment! Pöttyöm apja kétszer is szedett belőle!
Hozzávalók:
1 nagy póré
4 sárgarépa
2 csicseriborsó konzerv
1 bögre vöröslencse
2 dl tejszín
madras curry
só
frissen őrölt bors
natúr joghurt
A pórét felkarikázom és kevés olívaolaj és vaj keverékén megpárolom. Ha összeesett megszórom a curryvel, picit pirítom a fűszert, majd beleteszem a felkarikázott répát, pár percig párolom, majd felengedem vízzel. Addig főzöm, míg a répa félkemény nem lesz. Ekkor beleöntöm a vöröslencsét ill. a csicseriborsót és az alkotórészeket puhára párolom. Ha megvan, tejszínnel sűrítem, ízesítem sóval, borssal, tálaláskor natúr joghurtot csorgatok a tetejére.