Sárga és zöld: ananász és menta
A bejegyzésem főszereplője a mentás ananász, ami egy igen egyszerű étel, egyenesen Jamie Olivertől. Ő ijesztően sok cukrot használ hozzá, ami szerintem felesleges, mivel az érett ananász egyébként is édes. Ahogy a neten utánaolvastam az ananásznak, azt találtam, hogy őshazája Dél-Amerika. Dél-Amerika 12 független országa közül a sárga szín (egy kivételével) mindegyik ország zászlaja színében szerepel, a zölddel párosítva is az országok két harmadának lobogójában megjelenik… Ez csupán egy érdekesség.
Az ananász legértékesebb tulajdonságai egyébként a benne található bromélia enzimnek köszönhetőek, mely a fehérje emésztésében nyújt segítséget. Kedvező hatású fájdalom, lázcsillapító és gyulladáscsökkentő.
Még több okosság a Gourmandneten.
Hozzávalók:
1 érett ananász
nagy adag menta
Az ananászt megpucolom és amennyire lehet vékony szeletekre szelem. A mentát picire aprítom és az ananásszal összekeverem. Hűtőbe teszem és hidegen tálalom. Nagy melegben desszertként fogyasztjuk, ha pedig sokat ettünk, akkor a desszert előtt, hogy szétcsapassuk a pocak tartalmát és felkészítsük a végső leszámolásra…